Olcsó weboldal vagy drága weboldal?

Megy a virtuális szópárbaj azok között, akik mélyen piaci ár alatt készítik el a weboldalakat és akik aranyáron. Mindkettőre van példa, mindkét csoport talál fogást a másikon, melyek valósak is lehetnek, de az igazság valahol középen van. 

Olcsó weboldal: Az olcsóbb munkadíjjal dolgozó cégek - ahol a weboldal készítés árak alacsonyak - magánvállalkozások  természetesen végezhetnek/végeznek lelkiismeretes munkát, de gondoljunk csak bele, vajon a mai világban milyen értéket képviselhet az a honlap, ami 50 ezer forintba kerül és milyen energiabefektetésre lehet számítani a programozótól ezért az összegért? Ennyi pénzért ma egy márkás edzőcipőt vesznek a fiatalok, ami a következő évre már szét lesz taposva vagy divatjamúlt lesz. Kérdés a következő: életszerű-e elvárni valakitől, hogy ezért az összegért olyan minőségű és egyedi weboldalt készítsen a vállalkozásunk számára, ami százezreket, milliókat hoz majd a konyhára, évekig meghatározó lesz üzleti szempontból és mind esztétikai, ergonómiai, szakmai oldalról is kifogástalan, illetve megfelelően optimalizálható-e, a Google irányelveinek megfelelően történik-e a szerkesztése? Nos, valljuk be, nehezen hihető. Konkrétabban: hihetetlen. Sokkal inkább elérhető ez úgy, hogy már meglévő sablonokat bocsátunk értékesítésre, ami már készen van, nem kell vele foglalkozni különösebben, csak az üres helyeket megtölteni tartalommal. Ilyen olcsó weboldalt mi is értékesítünk 48.000 forintért tárhellyel és üzemeltetéssel, de ennek a honlapnak persze megvannak a maga korlátai. Itt olvashatsz az olcsó weboldal készítésről bővebben>>>

Ha 2-3 órát foglalkozik összesen egy weboldal készítésével a programozó, akkor a fenti munkadíj még magyarázható is lehet. Újabb kérdés: milyen weboldalt kapunk, ami ennyi idő alatt van elkészítve (kaphatunk, egy már korábban kész weboldalt), és hány hasonló "projektet" kell lebonyolítania egy olcsó munkadíjjal dolgozó cégnek, vállakozónak, hogy pénzügyileg rentábilis legyen? 10-15 weboldalt nagyjából. Havonta! Ennyi weboldalt viszont komoly apparátussal rendelkező informatikai cégek sem tudnak elkészíteni úgy, hogy az egyedi, minőségi legyen, melyben benne van a munka, a kreativitás, az ügyféllel való sokszor több órás egyeztetés, finomítgatások, 1-2-szeri módosítások.

Összegezve: elkészítheti a weboldalt egy "olcsó" cég, a "hozzáértő szomszéd", egy informatikusnak tanuló barátunk, egy önzetlen rokon, bárki. A kérdés az, hogy a kezdeti jószándék meddig tart majd ki, mennyire lesz terhes számukra és számunkra is egy-egy újabb kérés előterjesztése vagy annak teljesítése úgy, hogy a munkáért "gombokkal" fizetnek vagy éppen egy "majd meghálálom valahogy"-gyal? Javaslom, legyen ereje, engedje el a felettébb vonzó ajánlatokat, melyek fillérekért kaphatók, mert ilyenek nincsenek. Ilyenkor valami hiba van a gépezetben, valami nem kerek. Vagy ha vannak, olyan korlátokkal rendelkeznek, ami nem biztos, hogy kielégíti az Ön igényét, amit egy weboldalhoz kapcsol.  Ha weboldalban gondolkodik, akkor tegyen az 50 ezerhez még pár 10 ezret, és mi elkészítünk egy valóban mutatós honlapot, folyamatos(!), nem pár hónapos garanciát vállalunk rá, tárhelyet biztosítunk neki és üzemeltetést vállalunk. Most biztosan vannak a konkurenciától, akik felnevetnek, hogy ennyiért sem lehet. Gondolhatják, hogy "olcsójánosok" vagyunk mi is, miről beszélünk? Pedig tudják, lehet. Csak nem mindegy, ki-mennyire "éhes"... 
Hozzáteszem,  ebben az árban mi is alap bemutatkozó oldalakat készítünk, de ezekkel már meg lehet jelenni, kezdő lépésnek tökéletesen megfelelő egy üzleti vállalkozás számára.
Drága weboldal: Itt a másik véglet. Ezek a cégek igyekeznek megmagyarázni, hogy 500 ezer forintos munkadíj alatt nem hozható össze egy minőségi weboldal. Üzenet a kétkedőknek: ez nem igaz! Természetesen vannak olyan projektek, melyek  ekkora, vagy akár milliós nagyságrendűek, de teljesen indokolatlanul elkérni egy bemutatkozó weboldalért félmillió forintot, mert az a lehúzás kategória. Ilyen esetben egész nyugodtan kérjék ki a véleményünket - vagy másokét - azzal nem vesztenek semmit. Azzal viszont igen, ha elsőre belekapnak egy ilyen ajánlatba, mert "a drága biztosan jó" elv alapján gondolkodnak.

Márványlépcső, Dunára néző panoráma a belvárosi iroda 20 météres üvegfalán keresztül? Programozók, grafikusok, webfejlesztők tucatjai alkalmazásban? Persze, ezt ki kell fizetni, de kinek? Nyilván az ügyfeleknek, már akinek van erre kapacitása. Félreértés ne essék, semmi baj nincs a fenti munkahelyi környezettel és a nagyobb cégekkel sem, de tudni kell, ezeket a költségeket az ügyfelek fizetik meg, nem a főnök a saját zsebéből. 

El szeretném oszlatni a félreértéseket... Nem azokról a drága weboldalakról van szó, melyeken grafikai munkák tömkelege lett elvégezve, melyeken a funkcionalitás speciális és egyedi programozást, fejlesztést igényelnek, mert ezek az oldalak sok százezer forintnál kezdődnek valóban.

Két hasonló tudással rendelkező programozó közül az egyik 150 ezret kér egy egyedi honlap elkészítésééret, míg a másik ugyanezt a projektet 450 ezerért vállalja el. Mondjuk, mindkettőnek 30 munkaórájába kerül. Hogy mi a különbség? Az esetek többségében csak az ár, hiszen a drágább weboldal elkészítésébe már bele van kalkulálva az extrém árrés, vagy az a körülmény, melyben az alkalmazottak dolgoznak. Feltéve, ha folyamatosan dolgoznak. De mi van, ha van pár hét üresjárat? Nos, a munkabért akkor is fizetni kell, így azokat a meglévő projektekből kell kitermelni, ezért sokszor kénytelenek irreálisan magas árakat megszabni. 

Van egy történetem. Onnan tudom hogy igaz, hogy velem történt meg, Önök pedig onnan tudhatják, ha elhiszik nekem, hogy nem hazudok. De ez bizalmi kérdés, erről írok máshol bővebben. Amikor még a weboldalkészítés nem volt szolgáltatásunk része, az egyik weboldalunkon egy fejlesztést szerettünk volna készíttetni. El is küldtem az ajánlatkéréseket, mondván, majd választok közülük egy szimpatikus középárfolyamút. Zárójelben jegyzem meg, hogy erre körülbelül 50 ezret szántunk. Több meghökkentő ajánlatot is kaptam, de a legdurvább egy 3 millió forintos ajánlat volt. Nem kis különbség, igaz? Az árajánlat fizikailag nagyon korrekt volt - a mai napig őrzöm - szép volt a megjelenése és minden fejlesztésre külön óraszámot és munkadíjat írtak. Csak "ízelítőleg" tőlük - név nélkül - egy fejlesztési tétel: - a google térkép integrálása - 300.000 Ft. 

Mi??? Ennyibe került a weboldalunk összesen! Ráadásul tudtuk már akkor is, kb. mennyi idő egy programozónak ezt integrálni. Felhívtam a céget és megköszöntem nekik az ajánlatukat, illetve további üzleti sikereket kívántam nekik, mert ugye ezt eladni sem kis bravúr, megérdemlik a gratulációt.

Tehát van a komolytalanul olcsó kategória, amikor mindegy mennyi pénzt kapok, csak valami folyjon be végre a kasszába de azonnal, mert jönnek a csekkek és ki kell fizetni, na meg ugye enni is kell valamit. 
A másik véglet viszont - ki kell mondani - a lehúzás kategória, mert nem tudja egyetlen szépbeszédű informatikus sem megmagyarázni azt, hogy egy meglévő keretrendszerrel kialakított 10 aloldalból álló, minden funkcionalitást nélkülöző, grafikai elemek nélkül megjelenő bemutatkozó honlap miért 500 ezer forint. Van ennyiért honlap. Van a háromszorosáért is. De nem mindegy, milyen specifikációkkal, milyen grafikával, egyediséggel.

Javaslatunk: Döntés előtt ne legyenek restek és keressenek fel pár céget, de ne csak e-mailben, hanem telefonon is. Hagyatkozzanak a személyes megérzéseikre és a benyomásaikra, ugyanis egy beszélgetés során legtöbbször kiderül, ki az, aki rizsázik és ki az, aki őszintén és kendőzetlenül adja át a birtokában lévő információt, mindezt emberi nyelven, nem pedig "kódbeszédben", hogy a vonal másik végén még csak véletlenül se értse meg senki és nagyon komolynak tűnjön a feladat. A programozás komoly munka, de nem attól, hogy az ügyfélhez tolmácsot kell hívni. Az orvosnál is azt szeretnénk hallani, amit értünk, nem az orvosi latint.

Így vagyunk ezzel mi is, és ehhez tartjuk magunkat. Tőlünk őszinteséget kapnak magyarul. Tanácsokat, javaslatokat, ingyen. 
Kész weboldalt adunk át igényeiknek, kívánságaiknak megfelelően, korrekt, tisztességes áron. Mindezt örökös garanciával(!), évente újítható tárhely és üzemeltetési szolgáltatással!
Weboldal készítés árak
Kérjen ajánlatot, vagy hívjon egy tanácsért, konzultációért, és mi segítünk Önnek elindulni.
expressz-weboldalkeszites.hu - Minden jog fenntartva 
Kapcsolat:
Telefonszám: +36 70  940 3341
Barna Zsolt +36 70 940  3341
email: 
expresszweboldalkeszites@
gmail.com


Áraink:
Arany csomag
Ezüst csomag
Bronz csomag
webáruház készítés
Hívjon most!